Tsunami: când valul a lovit film documentar online subtitrat

Autor: | Publicat: 19 December 2012 | Gen: documentare

Urmareste filmul documentar Tsunami: când valul a lovit online gratis subtitrat, vizionare Tsunami: când valul a lovit documentar online cu subtitrare in romana.

Peste 8.000 morţi, 8.457 de răniţi şi 4.499 de dispăruţi: acesta este bilanţul valului tsunami care a lovit Thailanda, în 26 decembrie 2004. Dezastrul a fost cauzat de un cutremur în Oceanul Indian. Cele mai grav afectate zone au fost insula Phuket şi zona turistică Khao Lak, unde au decedat aproape 4.000 de oameni, mulţi dintre ei turişti. Acest film documentar prezintă povestea valului tsunami din Asia, relalată în premieră de cuvintele şi imaginile supravieţuitorilor.

Tsunami-ul este o undă energetică de tip mecanic ce se propagă prin apa oceanelor în urma producerii unor erupții subacvatice sau a unor cutremure foarte puternice, de 7-9 grade pe scara Richter. Valul tsunami se propagă diferit față de valul obișnuit şi are viteze foarte mari, de la 300 la 700 metri pe secundă, propagându-se pe toată adâncimea oceanului. Înălțimea lui variază de la câteva zeci de centimetri până la câțiva metri.

Vizionare online Tsunami: când valul a lovit

etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *